Kako je Bregović jedno jutro otišao po lubenicu. A vratio se sa jedrilicom…

1
Nedeljnik i Profimedia

Anegdota kaže da je Goran Bregović jednom, kada je sa Kornelijem Kovačem radio na albumu za Zdravka Čolića, otišao po lubenicu,a vratio sa jedrilicom. Ovu anegdotu nedavno je ispričao Kornelije Kovač.

“Otišli smo na more, blizu Makarske, Brega, Čola i ja. Da spremamo album za Zdravka. Dolazimo tamo, super kuća, i posle jednog dana kažem: ‘Ajmo ljudi da krenemo.’

Ali Brega ujutru ode da kupi lubenicu i nema ga. Posle pet sati evo Bregovića, vraća se i kaže: ‘Nekako nisam našao lubenicu.’ Kad ono – ispostavi se da je on otišao da kupi jedrilicu.

Zajedno smo radili. Nema tu ono: ja sam više a ti manje. Bregović je pisao tekstove u zadnji momenat. Neposredno pred snimanje. Sedne ujutru i kaže: ‘Sad ću.’

Sat jedan pred snimanje i onda pravac u studio. Bregović je neverovatno sposoban za sve. Sećam se kad je napisao tekst ‘Pisaću joj pisma duga’ sa skoro svim gradovima i krajevima bivše Jugoslavije…”, ispričao je Kovač.

1 KOMENTAR

  1. Malo ciganski,ali dosta je Tita i njegovih suludih priča.Paja Vujisić je lepo rekao kad je ušao u kafanu:”kelner daj ćebe da ne vidim Tita”!

Comments are closed.