Kako da se izvučemo iz nove korona krize? “Raspirivali smo vatru u kaminu, dopustili smo da zahvati i tepih, ali još uvek možemo da spasemo kuću”, kaže dr Radovanović

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Epidemiolog dr Zoran Radovanović rekao je za novi broj Nedeljnika da nije reč o naglom povećanju učestalosti kovida-19, kako se čuje u javnosti.

“Porast se beleži još od početka juna, ali je zataškavan. Lekari u Kriznom štabu snose profesionalnu i moralnu odgovornost zbog obmanjivanja javnosti da je od kovida-19 dnevno navodno umirao samo po jedan ili nijedan građanin Srbije sve do pred kraj ovog meseca”, rekao je on između ostalog.

Kaže da je u danima koji predstoje važno vratiti teško poljuljano poverenje u odgovorne, a to je bar delimično moguće postići jedino iskrenošću.

“Iz zvaničnog izveštaja videćemo da li je, recimo, u Novom Pazaru u istom danu umro jedan građanin ili ih je bilo sedam, odnosno jedanaest. Raspirivali smo vatru u kaminu, dopustili smo da zahvati i tepih, ali još uvek možemo da spasemo kuću ako se primene potrebne protivepidemijske mere. Cena bi, naravno, bila mnogo niža da se reagovalo na vreme. Ovo što nam se dešava daleko je od tzv. politike tihog prokužavanja, koja bi, kao neminovnost, mogla da se prihvati pod određenim, kod nas ignorisanim uslovima”, rekao je Radovanović.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 2. JULA, DIGITALNO IZDANJE JE DOSTUPNO NA NSTORE.RS.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Poklon edicija “Velike biografije” nastavlja se i u julu.

NAJBOLJE KNJIGE ZA OVO LETO

Poklon edicija “Velike biografije” uz Nedeljnik se nastavlja i u julu sa tri nove hit knjige, o najkontroverznijem srpskom špijunu Dušku Popovu, uz novi Nedeljnik od 2. jula, knjigu o najkontroverznijem srpskom mangupu Stevici Markoviću čitaoci će na poklon dobiti uz Nedeljnik od 9. jula, a knjiga o najokontroverznijem srpskom policajcu Dragom Jovanoviću dobijaće se uz Nedeljnik od 16. jula.