Kako će digitalizacija promeniti zdravstvo u Srbiji?

    0

    Kako će digitalizacija zdravstvenog sistema u Srbiji omogućiti bolje lečenje pacijenata, efikasnije upravljanje resursima i novcem, glavna je tema Panela “Zdravstvo 4.0 – prilika ili pretnja” koji će biti održan u  sredu 4. marta na Kopaonik biznis forumu.

    Ulaskom digitalizacije medicina se dramatično promenila, pa je važno da te promene iskoristi i zdravstveni sistem. Koje nove horizonte i prilike za pacijente i lekare otvara digitalizacija, da li će nam omogućiti bolje lečenje ali i uštede u zdravstvenom sistemu. Kako umrežavanjem i sagledavanjem podataka možemo da saznamo koja je terapija najefikasnija, gde je potrebno da otvoriti pedijatriju a gde kupiti novi skener? Koliko je Srbiji potrebno da implementira takav sistem?

    Moderator panela je prof. Dragan Lončar sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, a panelisti dr Ana Govedarica, direktor Roche za Srbiju i Crnu Goru, Jasmina Knežević, direktor Bel Medica, Vivek Muhtu, savetnik EU Healthcare, Marko Jovanović, direktor odeljenja za informacione tehnologije RFZO, Nenad Paunović, savetnik za digitalizaciju u Vladi Srbije i VUkašin Radulović, osnivač kompanije Heliant.