Kada u Italiji padaju crni rekordi: Kako se treći talas korone širi jugom Evrope

0
Foto: Profimedia

Vratio se koronavirus i sa sobom doneo svež strah, kao da je prvi put. sa razlogom. Treći talas koronavirusa, kako su ga nazvali stručnjaci širi se Evropom, a na jugu Starog kontinenta obara i svoje crne rekorde.

Kada takvi rekordi padaju i u Italiji – jednoj od najranjenijih zemalja od posledica ovog virusa, onda je jasno koja je zapravo visina tog talasa.

U Italiji je za poslednja 24 sata registrovano 10.010 novih slučajeva korona virusa, što je najviši dnevni bilans novozaraženih od početka epidemije.

Istovremeno je od posledica infekcije preminulo 55 osoba, saopštilo je ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Konstantno raste i broj pacijenata na intenzivnoj nezi i danas ih je 638. Poređenja radi, u drugoj polovini jula ih je bilo oko 40.

Italija ima drugu najvišu stopu smrtnosti od Kovida 19 u Evropi, posle Velike Britanije i od početka pandemije u februaru umrlo je 36.427 osoba.

U zemljama bivše Jugoslavije takođe se vodi teška borba sa koronavirusom, u Hrvatskoj je za dan bilo više od hiljadu novozaraženih, u Sloveniji ponovo dolazi do drastičnih skokova, a danas je zabeležen i najveći broj novoinficiranih u Srbiji od početka trećeg talasa.