„Kada skupštinska većina krši sopstvene propise, Đukanović je dužan da štiti interese građana i Ustav…“

0
Profimedia

Nakon što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donela crnogorska Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, a među donetim zakonima bile su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti, ne smiruju se tenzije između nove vlasti i opozicije…

Poslednji u nizu se oglasio i bivši premijer i aktuelni zamenik predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik te partije Duško Marković.

„Obaveza predsednika države Mila Đukanovića je da proglasi zakone ili da ih vrati Skupštini na ponovno odlučivanje – o tome ne traži ničiju saglasnost niti mišljenje“, saopštio je Marković na Tviteru.

„A psoebno ne skupštinske većine koja je prekršila i sopstvene propise, bacivši mrlju na ustavnost i zakonitost koju treba da štiti u svakoj prilici. Za one koji sede u vlasti, a ne žele da znaju – predsednik Crne Gore je na ovakve odluke ovlašćen Ustavom, i to kao organ vlasti koji je direktno proizišao iz volje naroda, i čije interese je dužan da zaštiti“, naveo je Marković na Tviteru.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!