“Kada me je pozvao Čola i pitao da li ja pevam špicu za Pokemone, jedini put u životu sam se osetio kao zvezda”: Dejan Cukić u novom Nedeljniku

0
Fotografija: Nebojša Babić

Redovno srećem Dejana Cukića na putu ka poslu, na događajima, koncertima… I sad posle toliko godina priče, od toga da je inspiracija za Nirvanin veliki hit „Smells Like Teen Spirit“ posledica rifa grupe Boston u „More than a feeling“, pa do toga ko je sve svirao u londonskom Hamersmit Odeonu, stigosmo do našeg prvog posla – intervjua…

Govorio je o saradnji sa Džonijem Štulićem, a priča o pesmi “Mokre ulice” podigla je veliku prašinu, toliku da se i Džoni oglasio da pokuša da je rastera – ka Cukiću.

Pričao je i o svom odnosu sa Zoranom Đinđićem, ali je možda i najzanimljiviji odgovor dao na pitanje – da li se ikada osetio kao zvezda?

“Samo jednom sam se osetio kao zvezda. Pozvao me je Zdravko Čolić (koji jeste najveća zvezda) i pitao me da li sam ja pevao špicu za „Pokemone“… setim se posla koji sam uradio i kažem: „Jao, jesam.“ A on će: „Pa moja ćerka to obožava, ja joj kažem da poznajem čiku koji pjeva, a ona mi ne vjeruje.“ Niko nije zvezda u svojoj kući.”

Ceo intervju objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 6. februara.