“Kad su došli da me uhapse policajac je rekao: Jesi li ti onaj Obradović, košarkaš”: Ispovest uzbunjivača iz Krušika u Nedeljniku

3
Foto Nebojša Babić

Aleksandar Obradović je čovek koji je uzdrmao svet.

Njegovo otkriće afere “Krušik” jedan je od najvažnijih događaja protekle godine u Srbiji. U ovoj aferi javno su postale vidljive mnoge zloupotrebe u sistemu nabavki namenske industrije. 

Aleksandar Obradović od srede više nije u kućnom pritvoru.

Aleksandar Obradović je Nedeljnikov izbor za ličnost godine i u novom broju je objavljena njegova velika životna ispovest.

Kada su došli da ga uhapse, jedan od policajaca ga je prepoznao iz jednog drugačijeg konteksta.

„Kaže: ‘Jesi li ti onaj Obradović, košarkaš?’ Taj policajac je imao korektan stav prema meni. Nikad ranije nisam imao posla sa policijom. Očekivao sam tretman izdajice, špijuna, ali se to nije desilo“, rekao je on za Nedeljnik.

Rukovodstvo fabrike “Krušik” nije znalo njegovu karakternu osobinu kojom ga opisuju njegove komšije. On je borac koji uvek želi da istera ono čega se dohvati. Sećaju se njegove komšije još Obradovića kada je bio mladi košarkaš valjevskog „Metalca“ i kao takav jedan od najboljih strelaca juniorskih liga o kojem se pisalo i po novinama. Sećaju se da je toliko posvećen onome što ga zanima da mu nije teško da donese i zapali sveće oko košarkaškog terena kada nema struje, samo da bi mogao da trenira. Kasnije je i košarku napustio, opet iz tog svog duha borca protiv nepravde.

Big Eneks Metalac – Partizan (56 – 61), Aleksandar Obradović (treći zdesna, gornji red) je sa 29 poena bio igrač utakmice. Foto privatna arhiva

„Kažem: ‘Ljudi, hoćemo nešto da preduzmemo?“ Svi mi kažu da ćutim. Ljudi, jesam li ja lud kad samo meni smeta?“, objašnjava prve pokušaje uzbunjivanja…

Velika ispovest Aleksandra Obradovića objavljena je u novom Nedeljniku koji je na svim kioscima od četvrtka, 19. decembra. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Svi čitaoci Nedeljnika dobijaju dva poklona: Knjigu “Stvari koje Srbi vole” i Mond diplomatik na srpskom jeziku

3 KOMENTARA

  1. Ne znam koliko je dobro što su Obradovića pustili iz kućnog pritvora. Sa jedne strane, čovek je bio zatvoren, nepravedno mu je oduzeta sloboda, ali je njegov život bio odgovornost onih koji su ga utamničili. Sa druge strane, sad je slobodan čovek, ali nezaštićen a ovom režimu svašta može da padne napamet (primer O.Ivanović)

  2. kupicu Nedeljnik zbog Obradovica, ali me nervira smajlovicka, dajte jos nekog drugog kolumnistu, ona ipak ima cudne stavove.

Comments are closed.