“Kad stavim masku i kapu, mogu normalno da šetam Beogradom…”: Biković o popularnosti

0
Foto: Nedeljnik

Miloš Biković našao je dobru stranu pandemije. Uz masku na licu i kapu na glavi, nesmetano šeta ulicama Beograda.

Biković je za Blic rekao da mu ogromna popularnost ponekad smeta, naročito kada ne može opušteno da šeta ulicama glavnog grada od obožavatelja.

“Hvala Bogu, za mene epidemiološka situacija ima, doduše retke, i pozitivne strane. Kapa i maska mi omogućavaju da šetam normalno ulicama grada”, našalio se Biković.

U prilog njegovoj popularnosti govori podataka da je Filmski centar Srbije objavio listu najgledanijih filmova u bioskopima protekle decenije, a da prva tri mesta zauzimaju ostvarenja “Južni vetar”, “Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se”, u kojima jednu od glavnih uloga igra Miloš Biković.

“Smatram da sam imao sreće. Ili da me je Bog pogledao. Ponosan sam na to što su uloge koje sam tumačio u tim filmovima rekorderima različite. Kao i tržišta. Komedija ‘Sluga” je najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije. Trudim se da budem skroman, ali trenutno mi to ne ide, rezultati mi ne dozvoljavaju”, rekao je Biković.

Na pitanje da li je popularniji u Srbiji ili u Rusiji, glumac odgovara da ne zna na koji način se to meri.

“Rusija je mnogo veća zemlja, samim tim ima više ljudi koji me tamo znaju. Međutim, mislim da je popularnost, od koje moram da se ogradim tako što ću reći da nije obavezno i merilo kvaliteta, tu negde u istoj ravni”, rekao je on.