“Kad se vratim u Crnu Goru, neko mora u zatvor. Ili ja, ili Đukanović…

0
Foto: Printscreen Youtube / Duško Knežević

(Beta) – Duško Knežević, crnogorski biznismen koji se nalazi u Londonu zbog prijave za pranje novca koje je protiv njega podnela vlast u Crnoj Gori, najavio je da će njegovi pravnici pripremiti teren za njegov povratak u zemlju čim se bude formirala “demokratska vlast”.

“Narod je shvatio da je vreme da korumpiranom režimu dodje kraj. Izašao je u velikom broju na izbore. Litije su pokazale da je snaga u narodu veoma velika i zbog napada na crkvu su pokrenule mnoge i preokrenule neke koji su dosad glasali DPS, a dobro organizovana opozicija ovaj put je uspela da bude na visini zadatka”, rekao je Knežević za portal Demostat.

On je ocenio da je nemoguće formiranje kohabitacione Vlade sa Đukanovićem i dodao da, kada se on vrati u Crnu Goru, jedan od njih dvojice mora da završi u zatvoru.

Knežević je rekao da će novoj crnogorskoj vlasti biti veoma teško jer je DPS Mila Đukanovića opljačkao budžet i sve resruse, a da velika zaduženja stižu naplatu.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, Knežević je rekao da se zalaže za najbolje moguće ekonomske odnose, ukidanje granice, omogućavanje slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala.

“Mini Šengen je po meni vrlo zanimljiv projekat za sve članice Zapadnog Balkana”, rekao je on.