“Kad Šarčević kaže da je sigurno kriv nastavnik, ja kažem – sigurno je kriv ministar…”

2
Foto: Printscreen N1

Rešenja kombinovog testa sa male mature pojavila su se jutros na društvenim mrežama. Ministar prosvete Mladen Šarčević smatra da ovo nije bilo moguće izvesti bez pomoći nastavnika, koji su nadgledali proces, kao i da taj slučaj proverava policija.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže da joj sva dešavanja u vezi sa malom maturom liče na neku igru i neverovatnu priču.

“Kad god se desi nešto nalik skandalu, ministar odmah kaže: sumnjam na nastavnike. To je nešto zbog čega se svi nastavnici osećaju loše, ni krivi ni dužni. Sve to zaista treba da ispituje policija, ali meni je to izuzetno indikativno da kad god se nešto desi – nastavnik je kriv. Nikada gospodin ministar neće da kaže, hajde da sačekamo, nego odmah ispaljuje, kao iz topa: nastavnik je kriv, a ko bi drugi. Samo mogu da sumnjam u ono što kaže ministar Šarčević i kada on kaže da je sigurno kriv nastavnik, ja kažem – sigurno je kriv ministar”, rekla je čelnica sindikata za Nova.rs.

Ministar prosvete je ranije danas ocenio da je poenta bila da se napravi sabotaža, ali da misli da test neće biti poništen jer su rešenja uslikana dok je on bio u toku, a da učenici nisu mogli da ih vide.

On kaže da ovo nije bilo moguće izvesti bez pomoći nastavnika, koji su nadgledali proces, kao i da taj slučaj proverava policija.

2 KOMENTARA

  1. Da su predhodni krivci bili adekvatno kačnjeni zaove provale ne bi nikome više padalo na pamet da to uradi.

  2. Gospodjo, u pravu ste, nije kriv nastavnik, kriv je čičkica u školi i tetkica koji su dežurali u učionici gde su njih dvoje nadgledali 8 učenika kako polažu i rade testove. Zbog velike gužve nisu primetili da neko snima telefonom i kači testove na netu.

Comments are closed.