Kad profesor tvituje da muškarci kao Lečić i Jutka nedostaju Srbiji: Matematički fakultet osudio primitivne aktvnosti svog profesora

0
michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

Profesor Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Zoran Pavlović skrenuo je pažnju na sebe objavom na Tviter nalogu u kojoj je “podržao aktivnosti” Branislava Lečića i Milutina Jeličića Jutke, a Matematički fakultet se zvaničnim saopštenjem ogradio od njega.

Pavlović je u međuvremeu obrisao sporni tvit i istakao da je reč o sarkazmu.

Tvit je glasio:

“Potentnih muškaraca u Srbiji je očigledno vrlo malo. Dokaz je negativna stopa prirodnog priraštaja. Zato Jutku i učitelja glume Leku, ljude potentne i sa nagonima, treba ohrabriti da ih zadovolje, a ne trpati ih iza rešetaka. Žene tu imaju određenu ulogu i patriotsku dužnost.”

Matematički fakultet je osudio poruke ovog profesora.

“Uprava Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu najoštrije osuđuje nedavne primitivne aktivnosti na društvenoj mreži Tviter svog, na osnovu ugovoru o delu, angažovanog nastavnika stranog jezika i u potpunosti se ograđuje od njegovih seksističkih, pogrdnih, uvredljivih i diskriminatornih stavova iznetih u privatnoj komunikaciji sa drugim osobama, studentima, medijima, itd…”, navodi se u saopštenju koje prenosi nova.rs.

Sa Matematičkog fakulteta su poručili da će se truditi da ne dođe do sličnih ispada u narednom periodu, te da je u pitanju renomirana ustanova koja drži do svoje reputacije. U toku sledeće  najavljeno je da će se na sednici detaljnije raspravljati o negativnim komentarima profesora Pavlović.

Pavlović je u jednom od narednih tvitova napisao da ga ne dotiče stigmatizacija neukih ljudi koji ne umeju da prepoznaju sarkazam.

“Oni imaju pravo da prave budale od sebe. Boli hitar odgovor Fakulteta na kome sam radio 20 godina. Pisao ga je neko ko zna moj stil i integritet. Sarkazam je poslednje oružje intelektualca”, naveo je on,

Zoran Pavlović predaje engleski jezik, a predavao je i na Fakultetu bezbednosti na istom predmetu.