“Srpske službe dobile upozorenje da će se tačka 10 naći na papiru…”

0
Beta - AP Photo/Evan Vucci

Savetnica za medije predsednika Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević izjavila je da su srpske bezbednosne službe znale da će prištinska delegacija u Vašingtonu “staviti na papir tačku 10”, preneo je B92.

“Naše službe bezbednosti dobile su upozorenje da će se ta tačka naći na papiru”, kazala je Suzana Vasiljević za TV Prva i podsetila da su prištinski predstavnici i pre odlaska u Vašington govorili da će tražiti priznavanje nezavisnog Kosova.

Vasiljević je rekla i da je specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore između Beograda i Prištine Ričard Grenel nagoveštavao da bi srpskoj delegaciji moglo biti priređeno iznenađenje.

“Na kraju ste videli da je te tačke bilo”, rekla je savetnica predsednika Vučića, objašnjavajući šta se dešavalo iza kulisa tokom boravka delegacije Srbije u Vašingtonu gde je prošle nedelje potpisan sporazum o ekonomskoj normalizaciji sa predstavnicima Prištine u prisustvu Donalda Trampa.

“Onog momenta kada je video tu tačku na papiru, za Aleksandra Vučića više nije bio razgovora. Ja radim s njim osam godina i kada postoji neki problem, on je fokusiran do patologije. On na večeri nije ni progovorio”, rekla je Vasiljević.

Užasni su bili pritisci na delegaciju Srbije jer od jedne vaše reči, da ili ne, zavisi budućnost zemlje, istakla je Vučićeva savetnica.