“Kad je u teškoj situaciji, Novak se igra sa umom svog rivala. Kao da nije tu, a onda odjednom…”

0
Profimedia

Novak Đoković nije izmislio povredu, a za Australijen open je dobro što je prvi teniser sveta i dalje u igri, izjavio je poznati francuski trener Patrik Muratoglu.

Kako prenosi Sport klub, on je analizirao igru Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u uslovima kada su ih zadesile povrede.

„Nadal ima problema sa leđima, Novak sa abdominalnim mišićima. Svesni su svojih povreda, znaju da stvari mogu da se pogoršaju. Rafa očigledno pokušava da skrati svoje mečeve, da bude agresivniji nego inače, jer ne želi da se zadržava na terenu. Nastoji da kontroliše razmene, jer tako kontroliše svoje telo. Očigledno je da nije sasvim spreman. Novak mora da uradi isto. Međutim, on je u težoj poziciji jer ima povredu abdominalnih mišića, koji su aktivni u svakom udarcu“, ocenio je Muratoglu.

Đoković se, da podsetimo, povredio u meču protiv Tejlora Frica, u momentu kada je vodio sa 2:0 u setovima. Taj duel je dobio na kraju sa 3:2. Muratoglu je komentarisao i navode da je Novak “lažirao” povredu.

„Ponekada tokom mečeva, kada je u teškoj situaciji, Novak se igra sa umom svojih rivala. Radio je to mnogo puta u prošlosti. Kada mu ne ide, pretvara se da je odustao, kao da nije tu, a onda odjednom ponovo igra dobro. Ali nikada nije lažirao povredu tokom turnira. Ni u jednom momentu nisam pomislio da Rafa ili Novak lažu da su povređeni ili da preuveličavaju svoje povrede. Oni znaju da se nose sa pritiskom, zato su šampioni“.

Srbin je potom pobedio i Miloša Raonića i plasirao se u četvrtfinale.

„Kada se povreda dogodila, Novak je verovatno osećao da je situacija teža nego što je bila. Videli smo meč protiv Raonića, nemoguće je da igrate na tom nivou ako vam je pukao mišić. Međutim, očigledno je da je imao problem. Nije ništa izmislio. Dobro je što nije teška povreda, jer završnica turnira izgleda uzbudljivo sa Rafom, Novakom i mladim momcima“, zaključio je Muratoglu.