“Kad je osetio da može – udari, kad je video da smo slabi onda – trči i dočekuj bosanske paše i vezire, pa opet sačekaj godinu dana, pa udari…”

1
Nedeljnik i Profimedia

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu koji će izgledati “fantastično” i da namerava da ga poseti možda već sutra.

“Beograd je kosmopolitski grad, ali pre svega srpski, i toga ne treba da se stidimo, naprotiv! (jer treba) …da znamo odakle smo krenuli, da znamo ko smo i šta smo, da čuvamo sebe i svoj narod. Ništa više od toga, ne preteći nikome”, rekao je Vučić tokom posete Kragujevcu.

“Ponosam sam što je hram Svetog Save de fakto izgradjen u moje vreme, što ćemo da obnovimo Hiladar i što ćemo ovu crkvu ovde da pomognemo, 80 godina od streljanja djaka i gradjana Kragujevca”, rekao je Vučić o planu za Kragujevac.

Na pitanje o tome što ga neki porede s ličnostima iz istorije, pitao je da li neko zna “bolji odnos prema srpstvu” i strancima od odnosa Miloša Obrenovića.

Dodajući za sebe da je “mali u odnosu na velikog Miloša”, rekao je da je Obrenović “obezbedio modernu srpsku državu tako što se nije samo tukao. Kad je osetio da može – udari, kad je video da smo slabi onda – trči i dočekuj bosanske paše i vezire, pa opet sačekaj godinu dana, pa udari”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.