Jutjub suspendovao Trampov kanal: „Prekršio politiku platforme, zabranićemo i komentare…“

0
SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Jutjub je suspendovao kanal predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa na najmanje nedelju dana, a potencijalno i duže, nakon što je njegov kanal dobio takozvani „strajk“ ili zabranu postavljanja novog sadržaja zbog kršenja politike ove platforme, prenosi CNN.

Iz kompanije su naveli da je nedavni video na Trampovom zvaničnom kanalu podstakao na nasilje i taj video je sada uklonjen sa platforme.

Takođe, iz kompanije su odbili da saopšte detalje o videu snimku koji je Trampa „koštao“ zabrane postavljanja novog video materijala u narednih sedam dana, ali su naglasili da će odluku o novoj suspenzij razmotriti posle isteka prvog „strajka“.

„Nakon pažljivog pregleda materijala, a zbog potencijalnog nasilja, uklonili smo novi sadržaj koji je otpremljen na kanalu Donalda Trampa i izdali zabranu zbog kršenja naših pravila i politike“, rekao je portparol Jutjuba.

„Kao rezultat toga, a u skladu sa našim dugogodišnjim sistemom strajkova, kanalu je sada onemogućeno postavljanje novih video zapisa ili strimova najmanje sedam dana“.

Jutjub je takođe naglasio da će onemogućiti komentare ispod video zapisa na Trampovom kanalu.

Prema smernicama Jutjuba, dobijanje drugog strajka rezultira dvonedeljnom suspenzijom, dok se u slučaju trećeg strajka sledi trajna zabrana.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!