Jovo Bakić osniva levičarsku stranku: Bliži smo izlasku na izbore

3
Fotografija: Igor Pavićević

Sociolog Jovo Bakić najavio je osnivanje opozicione levičarske stranke za koju veruje da je sposobna da “na juriš” osvoji značajan broj glasova i navodi da je u ovom trenutku bliži tome da se izađe na izbore.

“Od 1990. naovamo to će ideološki biti najjasnije profilisana levičarska partija. Osnivaju je iskreni levičari, svesni da Socijalistička partija Srbije ili Pokret socijalista nisu levičarske stranke, jer sprovode neoliberalnu politiku i pribegavaju jeftinoj nacionalističkoj i socijalnoj demagogiji. Naša partija će biti posve drugačija”, rekao je Bakić za novi broj nedeljnika Vreme, a preneo N1.

Bakić je objasnio da će je činiti ljudi koji “već deceniju do dve, aktivno rade na javnoj sceni, neki i duže, ali nisu bili aktivni u praktičnom, odnosno stranačkom političkom životu”, a da je “sada među njima sazrelo uverenje da je trenutak da se krene sa stranačkim delovanjem”.

Navodeći da je u ovom trenutku bliži tome da se izađe na izbore, on je rekao da je “glavni razlog procena da će deo opozicionih orijentisanih građana svakako izaći i glasati za nekoga za koga proceni da spada u opoziciju”.

3 KOMENTARA

  1. Nasem drustvu neophodan je dobar sociolog.Predhodna tri pravnika duboko su ga podelila I odvela u haos,beznadje I siromastvo.Radnicima,seljacima i svim sada obespravljenim gradjanima potrebna je levo orjentisana partija koja ce se,nadam se,iskreno boriti za njihove interese.Stranka koja nece nuditi jeftinu radnu snagu ,za 200 evra mesecne plate,kapitalistima I niz drugih beneficija na ustrb siromasnih,i to isticati kao veliki uspeh. Podrzavam gospodina Bakica I zelim mu puno uspeha.

  2. У временима која захтевају монолитност опозиције према ставу о бојкоту,жалосно је прочитати да је једна партија, која ће тек бити основана, ближе изласку на изборе, од става о бојкоту. Да ли је заиста Јову Бакићу драже да добије једно или два посланичка места, са којих ће им редовно бити искључиван микрофон, на слово о критици власти, од суштинске промене друштва и краја “битангократије” ? Одговорност сваке овакве странке је велика и препоручио бих два пута размишљање о одлуци.

Comments are closed.