Jovanović: “I fizički bih sprečio secesiju Kosova i Metohije…”

0
Foto: Nedeljnik

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da bi, ako bude poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije, i fizički sprečio rešenje po kome bi Srbija “uz neku nadoknadu” priznala secesiju Kosova i Metohije.

“Sprečili bismo to i fizički ukoliko bi zatrebalo. Iznad Skupštine je Ustav Srbije i međunarodno pravo i ne postoji pravno valjani način da se pokrene rasprava o priznavanju Kosova u celini ili dela pokrajinske teritorije, niti da mu se obezbedi mesto u UN”, istakao je Jovanović za Večernje novosti.

On je kazao i da “nema nadoknade za odricanje od sebe”.

Jovanović je ocenio da nema većeg simbola od metle za to što je Srbiji danas potrebno, kako je kazao, “da se počiste korupcija, lažne diplome i slično”.

Govoreći o predstojećim izborima, on je kazao da će taj pokret izaći na izbore i pored loših uslova jer je “bolje ići u boj, nego ostati kod kuće”.

On je dodao da bojkot ne može da uspe jer ne vidi način da posle izbora uspe vaninstitucionalna borba i ocenio je kao logičnu odluku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da izađe na lokalne izbore, kao i najavu da bi to mogao da uradi predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

(Beta)