Još jedno ubistvo u SAD: Policajac ispalio pet metaka u demonstranta koji je klečao nenaoružan

2
Foto: Profimedia

Protestant iz Valeja u Kaliforniji Šon Monterosa (22) nastradao je u noći između ponedeljka i utorka kada je policajac iz automobila, kroz vetrobransko staklo, sasuo u njega pet metaka.

On je klečao na zemlji i bio je nenaoružan.

Policija sve do konferencije za medije u sredu nije otkrivala da je mladić ubijen, niti okolnosti njegove smrti.

Šef policije Šavni Vilijams juče je rekao da je policajac verovao da iz Šonovog džepa viri pištolj, pa je otvorio vatru zbog te „pretpostavljene pretnje“.

Kasnije je utvrđeno da je „oružje“ koje se nalazilo u džepu Šonovog duksa zapravo bio 20 centimetara dug čekić.

Policajac koji je upucao mladića, veteran sa 18 godina radnog staža, poslat je na administrativno odsustvo.

Ubistvo se dogodilo u noći kada su u Valeju, kao i u ostatku Amerike, besneli nasilni protesti, uz pljačke i vandalizam. Te večeri je oko 100 ljudi opkolilo policijski stanicu.

2 KOMENTARA

  1. Ne opravdavam ubistvo i treba da bude sankcionisano,ali sta radi momak nocu sa cekicem u dzepu u vreme kada se desavaju napadi na policiju,razbijanja prodavnica,paljenja i pljacke.
    Razmislite i o tome.

  2. То је демократски полицајац, са изграђеним западноевропским цивилизацијским вр(иј)едностима, који је елиминисао мрског демонстранта Председник Републике Србије би ускоро морао прецизније да се одреди шта од овог криминала под плаштом државе подржава и да ли исте методе сматра прихватљивим ( с стога и применљивим у Србији) ?

Comments are closed.