Još jedna trudnica hospitalizovana u Nišu zbog sumnje na koronavirus

0
Foto: Profimedia

Još jedna trudnica hospitalizovana je u Nišu zbog problema sa disajnim organima, potvrdio je agenciji Beta pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

Prema njegovim rečima, trudnica se nalazi na odeljenju Klinike za pulmologiju i njeno stanje je stabilno.

„Ona je uzorkovana dva puta u Kuršumliji i po pristizanju rezultata znaće se da li je kovid pozitivna ili ne“, rekao je Janković.

On je rekao da se u stabilnom stanju nalaze dve trudnice stare 27 i 34 godina koje su bile pozitivne na koronu, od kojih je jedna na respiratoru, a druga na kiseoničkoj potpori.

„Trudnica stara 27 godina koja je sedmom mesecu trudnoće, nalazi se na respiratoru i u najtežem stanju je, ali je njeno stanje stabilizovano i ima zadovoljavajuću saturaciju. Njega beba je dobro“, izjavio je Janković.

Prema njegovim rečima, trudnica je pod stalnim nadzorom lekara Klinike za ginekologiju i oni će, prateći trudnoću, odlučivati o daljim koracima vezanim za porodjaj.

On je kazao da je treća trudnica, koja je u šestom mesecu trudnoće, stabilna, nalazi se na lečenju na Klinici za pulmologiju i trenutno je priključena samo na kiseonik.

(Beta)