Još jedna čestitka za Kurtija praćena toplom preporukom: “Što pre nastavite dijalog sa Srbijom”

0
Profimedia

(Beta) – Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj je u čestitki premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju (Albin) zatražio brzi nastavak dijaloga Beograda i Prištine “uz pomoć EU i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom”.

Kako je danas saopštila Vlada Kosova, Borelj je napisao da je EU čvrsto stala uz Kosovo i njegov narod u borbi protiv pandemije koronavirusa. 

“Taj rat će ostati glavni prioritet u doglednoj budućnosti. Takođe želimo da vidimo da Kosovo napreduje na svom evropskom putu. Biće potrebni odlučni napori na reformi da bi se ojačala vladavina zakona na Kosovu i promovisao društveno-ekonomski razvoj. EU je spremna da vas podrži u tom pogledu”, naveo je Borelj. 

U nastavku čestitke, visoki predstavnik EU navodi da “pretvaranje evropske perspektive Kosova u stvarnost za njegove građane takođe zahteva brzi nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz pomoć EU i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom”. 

“Radujem se što ćemo vas čim pre videti na sledećem sastanku za dijalog na visokom nivou i ostaću čvrsto posvećen pomaganju obe strane u postizanju sveobuhvatnog sporazuma”, dodao je Borelj.