Još jedan film reditelja Srđana Karanovića restauriran u okviru projekta Vip Kinoteka

  0

  Digitalno restaurirana verzija filma „Nešto između“ reditelja Srđana Karanovića premijerno je prikazana u sali Makavejev u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru projekta „Vip Kinoteka“.

  Kultno ostvarenje iz 1982. godine, koje je kroz ljubavnu dramu oslikalo period novog, urbanog životnog stila u Beogradu, između Istoka i Zapada, ponovo je prikazano pred beogradskom publikom na premijeri, kojoj su prisustvovale brojne zvanice. Među njima su bili i reditelj Karanović, scenograf Miljen Kreka Kljaković, kompozitor Zoran Simjanović, kao i članovi glumačke ekipe Gorica Popović i Petar Ilić Ćirilo.

  Đorđe Vuksanović, Vip mobile

  Prisutne su pozdravili direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić, i direktor za transformaciju Vip mobile, Đorđe Vuksanović. Nakon projekcije filma, gosti su imali priliku da uživaju u hitovima benda „Nipplepeople“ i Bojane Vunturišević.

  Film „Nešto između“ osvojio je brojna priznanja, među kojima su čak četiri na Filmskom festivalu u Puli za najbolji scenario, kameru, mušku ulogu (Miki Manojlović) i kostim. Na Međunarodnom festivalu u Kanu, ovaj film je osvojio i Nagradu publike, uz nagrade žirija na festivalima u Bastiji i Valensiji.

  Jugoslav Pantelić i Srđan Karanović

  Premijera filma „Nešto između“ je 13. digitalno restaurirani film u okviru projekta „Vip Kinoteka“, a beogradska publika će imati priliku da ga pogleda u najboljem kvalitetu slike i tona na besplatnim projekcijama 14. decembra 2019. godine u dva termina, u 18 časova i u 20.30 časova. Svi zainteresovani ulaznice će moći da preuzmu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Broj mesta je ograničen, a maksimalan broj ulaznica koji može da se preuzme je dve po osobi.