Još dve žrtve korone u Novom Pazaru. Dr Đerlek: “Nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti…”

0
BETAPHOTO/AMELA BAJROVIC/EV

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je, nakon dramatične noći između četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja.

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkog ventilaciji i tri na neinvazivnoj.

Kaže da je u poslednja 24 sata došlo do dva egzitusa (smrtna slučaja), a jedan pacijent je transportovan za Niš.

“Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti”, rekao je Đerkel.

Prema njegovim rečima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

Prema rečima direktora tamo se primećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. “Daleko smo od dobrog stanja ali svaki milimetar napred znači”, rekao je Đerkel.

Dodaje da je u Tutinu za sada pod kontrolom: “Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande. Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete i da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice”, rekao je Đerkel za RTS.