Jokićeve tuče pod NBA koševima: “Na vreme sam naučio da uzvratim udarac…”

2
Profimedia

Nikola Jokić trenutno nije omiljena osoba u Portlandu.

To je i normalno imajući u vidu da je najbolji igrač ekipe sa kojom se Trejlblejzersi bore za ulazak u finale konferencije.

Zato se plej-of i razlikuje od regularnog dela sezone. Dok su tokom godine pobede i porazi prolazna stvar, u plej-ofu se stvara ratnička atmosfera i tada se za motivaciju ne biraju sredstva.

Osim što puni koš Portlanda, navijači ovog kluba mu zameraju da je navodno namerno udario suparničkog centra Enesa Kantera u levo “rovito” rame.

U regularnom delu sezone ovo ne bi bilo postavljeno kao pitanje, jer se radi o klasičnom građenju pod košem tokom slobodnih bacanja.

Ovo pokazuje i kako se Jokić adaptirao na čvrstu igru pod američkim koševima, uprkos kritikama da nije dovoljno fizički jak.

Jokić je po dolasku u NBA ligu odmah naišao na momke koji mu nisu dali mnogo vremena da se navikne na oštru igru.

Kako on doživljava “tuču” pod NBA koševima, svojevremeno je zabeležio novinar Darko Plavšić u knjizi “NBA Srbija”.

“Što se mene tiče, sve je takmičarski. Samo želim da se nadmećem, volim pozitivnu konkurenciju”, govorio je Jokić. “Dešavalo se protiv Trevora Arize i Rasela Vestbruka počnu da mi pričaju sve i svašta, ali to je samo dokaz da sam uspeo da ih poremetim svojom igrom.”

Govorio je Jokić i da je “samo važno da se i to istrpi, da se ne uđe u raspravu”.

“To je onda znak da sam se i ja ‘upalio’. Kad vide da ih ne slušaš, oni mogu samo još više da se iznerviraju. Imao sam situaciju u prvoj sezoni kad me je Tajson Čendler udario laktom u leđa, pa kasnije Diandre Džordan namerno u ruku, to je bilo baš bezobrazno. Nisam se mnogo potresao oko toga, ali sam im uzvraćao kad niko ne bi gledao”, priča Jokić.

2 KOMENTARA

  1. Nista ovde, nije bilo. Borba za loptu! Ko mu kriv, sto je ovaj slab i ne moze da se izgura. Cao!

Comments are closed.