Jirgen Klop o lekarima, suzama, najmanje o fudbalu: Da se osvrnemo za deset, dvadeset godina i shvatimo da smo pokazali solidarnost, ljubav, prijateljstvo…

0
Profimedia

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je u ime kluba poslao poruku svim medicinskim radnicima, a u opširnom intervjuu za zvanični sajt još jednom je pokazao da je glas razuma u celoj ovoj frtutmi.

On je priznao i da je zaplakao kada je video ljude kako, nadomak intenzivne nege, pevaju “You’ll Never Walk Alone”.

“Govorio sam kao menadžer Liverpula, ali i kao potpuno običan čovek. Jer u ovom trenutku, to moramo svi da budemo. Za deset, dvadeset, trideset, četrdeset godina, ako se osvrnemo i shvatimo da je ovo trenutak u kojem je svet pokazao najveću solidarnost, najveću ljubav, najveće prijatelsjtvo, to bi bilo sjajno. Trenutno smo svi ophrvani onim što se događa, ali nadam se da ćemo se jednom sećati ovoga lepo”, rekao je Klop.

“Moramo da budemo disciplinovani, moramo da radimo zajedno, moramo da brinemo jedni o drugima. To je rešenje za ovaj problem.”

Klop je ponovio da fudbal nije najvažnija stvar na svetu.

“Ali da bi se fudbal vratio, ako to ljudi žele, moramo da budemo disciplinovani i da, delić po delić, vraćamo svoj život u normalu. Moramo da damo vremena našim lekarima, da mogu da brinu o svima. Moramo da damo vremena pametnim ljudima da nađu vakcinu. Moramo da damo vremena ljudima da proizvedu respiratore. A dotad, moramo da budemo najbolji što možemo prema ljudima”, ispričao je Klop.

Naravno da i njemu nedostaje fudbal.

“Znate da imam nekoliko dobrih razloga za to. Ne mogu da dočekam da se vrati. Ali čak i ja moram da budem disciplinovan i razuman.”