“Jeste, ja sam magarac, a vi ste bezgrešan, super…”: Martinovićeva polemika sa Živkovićem, “Vučić kao Čerčil” i “Sablja 2″…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović uporedio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nekadašnjim britanskim političarem Vinstom Čerčilom, a zatim ušao u polemiku sa predsednikom Nove stanke i nekadašnjim premijerom, Zoranom Živkovićem, kada je govorio o sadašnjoj vanrednoj situaciji i akciji Sablja. 

“Vučić je postupio onako kako je za vreme Drugog svetskog rata učinio veliki engleski premijer Čerčil koji svoga sina nije sakrio od služenja britanske vojske nego ga je poslao u rat. Randols Čerčil je bio i šef britanske vojne misije kod partizana”, rekao je Martinović tokom današnje skupštinske rasprave, malo pre nego što je prekinuta zbog isteka radnog vremena.

Martinović je rekao da Vučić nije smestio svog sina Danila u neku specijalnu bolnicu jer se “kao volonter” zarazio od koronavirusa, već je bio na Beogradskom sajmu kao i drugi građani i tako svojim primerom pokazao da se za dobrobit građana Srbije bori “srcem i dušom”.

On je negirao da je sadašnje vanredno stanje uvedeno porotivustavno i naveo da je vanredno stanje u “Sablji”, 2003, doneto u stilu “obznane iz 1920. godine, kako rade diktatorski i poludiktatorski režimi”.

Nazvavši ga ironično ‘bezgrešnim’, obratio se Živkoviću kako bi mu rekao šta je kupljeno od medicinske opreme, a onda, nakon što je par trenutaka zastao, rekao  – “jeste, ja sam magarac, a vi ste bezgrešan – super” i nastavio sa prvobitnim govorom.

Živković je, replicirajući Martinoviću, rekao da je ponosan na dešavanja iz Sablje i “obaćava poštovanom kolegi i ostalima, kao i građanima Srbije, da se sprema nova verzija, apdejtovana Sablja 2”.

“Tada su uvedene mere koje su bila apsolutno potrebne i sa evidentim rezultatima. Kolega je sam za sebe pre izvesnog vremena rekao da je magarac i ja nisam hteo da ga vređam samo sam ga citirao”, rekao je Živković.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus