Jeremić: “Režim neće moći da prikrije katastrofu. Očekujem brze izbore dok rejtinzi ne padnu”

3
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da će vanredni parlamentarni izbori najverovatnije biti održani 2021. godine, jer će se stanje u Srbiji pogoršati “a popularnost režima će naglo krenuti nizbrdo”.

“Pred Srbijom su veoma teški meseci i režimu će, i pored gotovo apsolutne kontrole medija, biti nemoguće da prikrije katastrofu. Vlast će požuriti na izbore kada shvati da će u narednih godinu do dve putanja njene popularnosti samo ići nadole”, rekao je Jeremić na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica.

Naveo je da je Narodna stranka zato počela da se sprema kao da će izaći na izbore, a konačnu odluku doneće kada bude poznato kakvi će biti izborni uslovi.

“Mi u svojim redovima imamo čestite ljude, profesore, lekare, radnike, zanatlije, advokate, a protiv nas je izborna mašinerija profesionalnih prevaranata koji ne prezaju od upotrebe nasilja. Zato moramo dobro da se spremimo i da imamo dovoljno ljudi da odbranimo izborni rezultat na svakom biračkom mestu i na svakoj biračkoj kutiji”, rekao je Jeremić.

Govoreći o saradnji sa strankama i organizacijama koje su izašle na izbore 21. juna, ocenio je da će “onaj ko je jednom izdao, izdati ponovo”.

“Partneri Narodne stranke u borbi za bolje izborne uslove mogu biti samo organizacije koje su, kao i mi, bojkotovale lažne izbore. Oni kojima je bilo dobro i na junskim ‘izborima’, ne mogu se kredibilno zalagati za nešto bolje preteći bojkotom, jer su već pokazali da na to nisu spremni”, rekao je Jeremić.

Dodao je da je Narodna stranka “svoju prvu izdaju doživela u Rakovici”, ali da je “sanirala štetu” tako da je danas “mnogo solidnija, stabilnija i snažnija organizacija nego ranije”.

“Iskreno sam se nadao da će Narodna stranka biti imuna na izdaju, ali ispostavilo se da je to bilo naivno. Dobro je, medjutim, što nam se to dogodilo u ovoj fazi, a ne kasnije”, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke i poverenik za Beograd Zdravko Ponoš rekao je da će se beogradski odbor stranke fokusirati na teme koje su gradjanima važne za poboljšanje svakodnevnog života.

“Govorićemo kvalifikovano i ubedljivo, jer imamo kvalitetne ljude koji su priznati stručnjaci. Gradjani će se opredeljivati za koga da glasaju ne samo na osnovu izjava stranačkih lidera, nego i na osnovu delovanja stranke na lokalnom nivou, odnosno prepoznavanja ključnih problema i nuđenja rešenja za te probleme”, naveo je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da će u naredih godinu dana “sve oči biti uprte u Beograd, jer se čini da je režim moguće poraziti u glavnom gradu”.

“Nemamo mnogo vremena i zato moramo mnogo da radimo. Siguran sam da ćemo uspostaviti organizaciju koja će biti uspešna u Beogradu i u celoj Srbiji”, rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica izabran je advokat Uroš Tešmanović. 

3 KOMENTARA

  1. Ka ce se ovi promaseni bivsi okanuti od nas i dobijemo sansu za pozitivnu promenu a ne vracanje na secikese i lopove. Prosto receno da su valjali ostali bi. Sta se promenilo u njihovim glavama nisu se dovoljno nakupili tudjih para ili su postali lepsi, posteniji. Moraju da shvate da moraju da istaknu novo lica uz koje se predhodno mama.poznati nece pojavljivati zbog loseg imidza a narod ne glasa Vucica sto ga voli vec sto u ponudi nema izbora predhodne vec jedanput jedva prezivesmo

  2. “Mi u svojim redovima imamo čestite ljude, profesore, lekare, radnike, zanatlije, advokate,..” samo je rukovodstvo lopovsko.
    Narod se opametio i neće više lpove na vlasti. Čak i kad AV padne rejting vama sigurno neće porasti. Otišli ste u istoriju.
    Zbogom.

  3. Nije jasno ko finansira ove floskule V. Jeremica i koliko to kosta budzet ove zemlje Srbije. Izuzev prazne retorike, od toga gospodina nikada nista, sem troska u budzetu, nije doslo.

Comments are closed.