Jeremić: “Odnosi u opoziciji nikoga normalnog ne interesuju, ljudi hoće životne teme”

0
Albin Lohr-Jones / ddp USA / Profimedia

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da “nikog živog, a svakako nikog normalnog” ne zanimaju međusobni odnosi opozicionih stranaka, već su građani zainteresovani za životne teme kao što su ekonomija, zaposlenost i zdravlje.

“Građane ne bi trebalo opterećivati odnosima u opoziciji i drugim nerazumljivim stvarima. Njih zanimaju životna pitanja, u to sam se uverio u razgovoru sa narodom širom Srbije, a danas i u Beogradu”, rekao je Jeremić, na Keju kod hotela Jugoslavija, gde je kod štandova Narodne stranke razgovarao sa građanima Novog Beograda i Zemuna, prenela je ta stranka.

Upitan o dijalogu o izbornim uslovima uz posredovanje Evropske unije (EU), Jeremić je odgovorio da se Narodna stranka zalaže za jedinstven nastup opozicije na osnovu zajedničke platforme i da je uvek je pozivala na jedinstvo opozicije, te da “ne vidi zašto bi se to menjalo”.

“Uveren sam će biti dovoljno razuma u opoziciji da u dijalogu o izbornim uslovima nastupi tako da dođe do ispunjenja bar minimalnih uslova za fer i slobodne izbore, jer u suprotnom na izborima ne bi trebalo učestvovati. Narodna stranka sigurno neće učestovati na izborima ako se ništa ne promeni”, rekao je Jeremić.

“Očekujemo u narednim danima pozive predstavnika Evropskog parlamenta. Ovo je faza dijaloga u kojoj se bilateralno razgovara sa političkim akterima u Srbiji. Mi ćemo im predstaviti naše stavove i konkretne zahteve”, dodao je Jeremić.

Jeremić je čestitao građanima Novog Beograda 11. april, dan te opštine.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport, proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, rekao je da “nema ništa” od obećanja ministra sporta Vanje Udovičića da će u Vrnjačkoj Banji biti uspostavljen N
Nacionalni vaterpolo trening centar i da se mora detaljno ispitati sve u vezi sa tim slučajem.

“Nije normalno da to obećanje nije ispunjeno ni posle devet godina i sramotno je što nije urađeno ništa, a naročito zato što su vaterpolisti pre pet, šest godina bili evropski, svetski i olimpijski prvaci. Bazeni koji su bili u Beogradskoj areni odneti su u Vrnjačku Banju, ali oni su morali da budu premešteni u zatvoren prostor, a ne ostavljeni napolju, zbog čega su sada potpuno neupotrebljivi”, dodao je Ikodinović.

On je naveo da nije poznato koliki će biti budžet Vaterpolo kluba Novi Beograd niti “odakle te pare dolaze”.

“Govori se o dolasku preskupih igrača, što ne bi smelo da se događa, jer preti opasnost da budu potrošene ogromne sume novca kao što su u Fudbalskom savezu Srbije potrošene stotine miliona evra, a niko nije odgovarao”, rekao je Ikodinović.

On je podsetio da je direktor Vaterpolo kluba Novi Beograd Aleksandar Šoštar, koji je do pre godinu dana vodio Vaterpolo klub Partizan i iza sebe “ostavio dug od više od pet miliona evra, što je za vaterpolo enormna suma”.

Ikodinović je rekao da se u škole moraju vratiti dva do tri časa fizičkog nedeljno i da se i deci čiji roditelji nemaju da plate 5.000 dinara mesečno za sportske škole mora omogućiti da se bave sportom.