Ulica u Beogradu na vodi Nikolaju Kravcovu: Komisija usvojila Vučićev predlog koji je podneo kao građanin

1
Foto: Tanjug

Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda usvojila je predlog koji je, u svojstvu građanina, podneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da nova ulica u Beogradu na vodi ponese ime sovjetskog vojnika Nikolaja Kravcova, preneo je N1.

Ako i Gradska skupština usvoji taj predlog, ime sanitetskog poručnika Crvene armije, koji je poginuo u borbama za oslobođenje Beograda 1944. godine, trebalo bi da ponese ulica koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudra Vilsona.

Vučić je u svojoj inicijativi napisao da se oktobra 1944. godine Kravcov istakao hrabrošću i požrtvovanošću i jedini je borac koji je proglašen za heroja Sovjetskog Saveza u borbama za oslobođenje Beograda, preneo je Beoinfo.

Kravcov je od posledica ranjavanja preminuo 18. oktobra 1944. godine, a sahranjen je dva dana po oslobođenju Beograda, 22. oktobra, u zajedničkoj grobnici boraca Crvene armije na Pozorišnom trgu.

1 KOMENTAR

  1. Тај двадесетчетворогодишњи Рус, младић, је погину тог октобра ослобађајући Београд и треба да добије ту улицу. Ваљда ће лицемери и незахвалници потом мање да питају: “Када су нам то Руси помогли” ?

Comments are closed.