Jedna osoba ubijena tokom sukoba Trampovih pristalica i demonstranata u Portlandu

0
Beta - AP Photo/Paula Bronstein

Jedna osoba je ubijena sinoć u Portlandu, u američkoj državi Oregon, kada se karavan pristalica predsednika Donalda Trampa i demonstranata iz pokreta Životi crnaca su važni sukobio na ulicama, saopštila je policija.

Kako navodi Glas Amerike, nije jasno da li je pucnjava povezana sa sukobima koji su izbili kada su se karavanu sa oko 600 vozila suprotstavili demonstranti u centru grada.

“Policajci Portlanda čuli su pucnje iz oblasti jugoistočne Treće avenije i jugozapadne Ulice Alder. Odgovorili su i locirali žrtvu sa prostrelnom ranom na grudima. Hitna pomoć je odgovorila i utvrdila da je žrtva preminula”, navodi se u saopštenju portlandske policije.

Portland je mesto noćnih protesta već više od tri meseca, nakon smrti Džordža Flojda koji je izgubio život tokom policijskog privođenja u Mineapolisu.

Lokalne i federalne snage uhapsile su na stotine ljudi, a pre pucnjave, policija je izvršila nekoliko hapšenja u subotu i savetovala stanovnicima da izbegavaju centar grada.

Haotične scene dogadjaju se dva dana nakon što je Tramp u govoru na Republikanskoj nacionalnoj konvencji, u sklopu teme “zakon i red” kampanje za njegov ponovni izbor, nazvao Portland slobodarskim gradom koji je prepravljen nasiljem.

Karavan je obeležio treću subotu u nizu tokom koje su se pristalice Trampa okupile u gradu.

(Beta)