Jedna osoba ubijena tokom protesta desničarskih i levičarskih organizacija u Denveru: Osumnjičeni za ubistvo član obezbeđenja TV ekipe

0
(Beta/AP Photo/David Zalubowski)

Jedan muškarac ubijen je iz vatrenog oružja u subotu tokom protesta suparničkih desničarskih i levičarskih pristalica u američkom gradu Denveru, a policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen i da je reč o privatnom radniku obezbeđenja, prenosi Rojters.

KUSA-TV, podružnica televizije NBC News u Denveru, saopštila je na svom sajtu da je osumnjičenog angažovala kao obezbeđenje za svoju ekipu.

“Naša praksa je da angažujemo privatno obezbeđenje koje prati TV ekipu tokom protesta”, saopštila je ova TV kuća.

Pucnjava se dogodila u dvorištu Muzeja umetnosti u Denveru tokom takozvanog “Patriotskog mitinga” na koji su kontraprotestom odgovorile levičarske grupa “BLM-Antifa-Soup Drive”.

Šef policije u Denveru Džo Montoja je rekao da je policija dve grupe držala odvojene i da nije bilo drugih hapšenja tokom protesta.

Kako prenosi BBC, izveštaji ukazuju da je osoba koja je poginula bila pristalica desničarskih organizacija koje su učestvovale na mitingu.

Fotograf Denver posta je fotografisao muškarca koji hemijskim sredstvom prska – najverovatnije biber sprejom – radnika obezbeđenja, neposredno pre nego što je ovaj pucao iz pištolja.

Montoja je istakao da su na mestu incidenta pronađena dva pištolja.