Jedna od poslednjih Trampovih odluka: Pomilovan bivši savetnik Stiv Benon

0
Foto: Profimedia

Donald Tramp je pomilovao bivšeg višeg savetnika Stiva Venno, kao i brojnih drugih saradnika u poslednjim satima svog predsedničkog mandata, prenosi CNN.

„Predsednik Tramp je dao puno pomilovanje Stivenu Benonu. Tužioci su teretili Benona za optužbama za prevaru koja je proistekla iz njegovog učešća u političkom projektu. On je bio važan lider i poznat po svojoj političkoj oštroumnoti“, navedeno je u saopštenju sekretara za štampu Bele kuće.

Benon se suočio sa saveznom istragom koja je započela u avgustu kada su federalni tužioci Njujorka optužili njega i još tri osobe za prevaru donatora u iznosu većem od milion dolara u okviru kampanje za prikupljanje sredstava koja je navodno za cilj imala da podrži Trampovu inicijativu za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Optužen je da je na prevaru uzeo 25 miliona dolara prikupljenih da se podigne ovaj zid.

Tramp se tada oglasio i poručio da je „Benon poludeo“, nakon što je Benon prethodno uvredio članove njegove porodice.

„Benon nema nikakve veze sa mnom ili mojom administracijom“, rekao je svojevremno Tramp.

Osim Benona, Tramp je pomilovao niz drugih saveznika, među kojima je je i finansijer njegova kampanje Eliot Brojdi.

Tramp pravo na pomilovanje ima sve do podneva po vašingtonskom vremenu (18 časova po centralnoevropskom vremenu), a nije isključeno da će pomilovati i samog sebe i članove svoje porodice.

Uključujući ovu poslednju turu pomilovanja, objavljenu samo nekoliko sati pre isticanja mandata, Tramp je pomilovao ukupno 143 osobe.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!