Jedini način da preokreneš je da prvo izgubiš: Klipersi tačni kao sat, umorni Nagetsi odložili alarm

0

Znate onaj osećaj kada se umor nagomila i kada alarm odložite, pa onda još jednom, pa onda treći put stavite telefon u teglu, samo da ne slušate kako pišti i vibrira i kako vas neka “prolećna melodija” upozorava da ćete se uspavati. I onda se uspavate, ne doručkujete, ne istuširate se, ne priđete wc šolji i istrčite iz stana kao zombi.

Tako su Denver Nagetsi, odlagali alarm u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije protiv Klipersa i na kraju su se uspavali.

Tim Doka Riversa bio je precizan, tačan, uvek na pravom mestu u pravo vreme i savladao je Nagetse rezultatom 120:97.

Kavaj Lenard bio je lider, podesio je sve na terenu po svojim merilima – bio je malo ispred svih i svi su malo za njim kasnili. Ubacio je 29 poena, uz 12 pogodaka iz 16 šuteva.

Klipersi su iz igre šutirali sa 57 odsto preciznosti, a ključnu razliku napravila je prva petorka. Prvih pet Doka Riversa ubacilo je 21 poen više od prve petorke koju je na teren poslao Meloun.

Od te je petorke Nagetsa najviše poena postigao Jokić (15), ali su prve dve violine Denvera delovale pomalo raštimovano – Džoker i Marej pogodili su 11 šuteva iz 29 pokušaja.

“Bili su veoma agresivni”, rekao je Jokić koji je protiv Zubca imao mnogo više prostora nego protiv Gobera.

“Naš spejsing je bio loš, nismo imali izgrađene šuteve i jednostavno nismo bili dobri. Moramo da budemo bolji ako želimo da budemo u situaciji da ih pobedimo”.

Sa druge strane, trener Klipersa ističe da je naglasio ekipi da mora da iskoristi svoje šanse i pogodi šuteve za koje dobije priliku.

“Fokus i intenzitet. To je jedino važno, a mislim da mnogo puta tokom sezone to nismo shvatili. Danas jesmo jer da nismo pogađali, na kraju bi nas povredili”, rekao je Dok Rivers.

Pol Džordž koji je ubacio 19 poena, bio je saglasan sa svojim trenerom.

“Pošteno rečeno, ovo je naše najbolje prilagođavanje protivniku – bili smo fokusirani na detalje i pratili smo plan igre”, objasnio je Džordž.

U prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 31:31 delovalo je da taj plan igre ne može da dovede do ubedljive pobede, ali je već druga četvrtina pokazala da Nagetsi nemaju energije, a da su Klipersi poput hijena spremni da kazne baš svaku i najsitniju grešku.

Ipak, Nagetsima ostaje nada, serija je tek počela.

Oni su majstori preokreta, a logika kaže da da bi preokrenuo prvo moraš da izgubiš.