Jedan od pet miliona: Za napad na Trifunovića odgovorni i vlast i deo opozicije

0
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Pokret Jedan od pet miliona ocenio je da su za napad na lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića odgovorni vlast i deo opozicije.

Pokret je u saopštenju naveo da napad na Trifunovića predstavlja opasnost od još veće eskalacije nasilja, ukoliko se svi akteri na političkoj sceni ne obuzdaju od etiketiranja neistomišljenika.

„Mučki napad pesnicom u glavu na Trifunovića, rezultat je sve većih podela i društvu i huškanja građana jedne na druge, za šta je odgovoran režim, ali nažalost i neodgovorni deo opozicije“, naveli su.

Oni su dodali da su više puta upozorili da je deo opozicije „preuzeo manir od Srpske napredne stranke“, kako su naveli, da svojim neistomišljenicima lepi etikete „izdajnik“ i „plaćenik“.

Ocenili su da deo opozicije time saučestvuje u „režimski dirigovanom huškanju ljudi“.

Lider Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović napadnut je ranije danas u Beogradu, preneo je portal Nova S.

Kako se navodi, Trifunović je u centralnoj, Knez Mihailovoj ulici prikupljao potpise za izlazak tog pokreta na predstojeće izbore.

Član predsedništva PSG Pavle Grbović rekao je za portal Nova S da je prolaznik Trifunoviću vikao da je „izdajnik“ i da mu predsednik Srbije Aleksandar „Vučić skuplja potpise za listu“.

(Beta)