“Da li ušteđevinu zarađenu na zapadu čuvaš u evrima ili u rubljama”: Kako je Igor Rakočević zamrzeo kapitalizam?

1
Profimedia

Tviter nažalost nema upozorenje da kada se zaletite u njegove virtuelne vrleti možete ozbiljno da se povredite, čitajući sadržaj koji je na neki način neprimeren. Trebalo bi da korisnici te društvene mreže to znaju i sami, a s vremena na vreme iskoči poneki bizaran tvit da ih na to podseti.

Tako je Igor Rakočević, bivši košarkaški reprezentativac i jedan od igrača sa najbržim izbačajem u evropskoj košarci u svoje vreme, uspeo da izbaci na Tviter niz rečenica o kapitalizmu koje su izazvale reakciju.

Na tvit svog bivšeg saigrača Milana Dozeta, Rakočević se raspisao na temu “trulog kapitalizma”.

Reakcije su bile različite, od potvrđivanja njegovih reči do duhovite kritike, a mnogima je zasmetalo to što Rakočević govori loše o sistemu u kojem je, tamo na zapadu, zarađivao i ostvario punu afirmaciju.

Nedavno je Baskonija, klub sa krajnjeg zapada Evrope, povukao Rakočevićev dres, jer je srpski reprezentativac igrao značajnu ulogu u tom klubu, još u vreme kada se zvao Taukeramika.

Rakočević je u novom tvitu pokušao da objasni šta je hteo da kaže kada je govorio o dolasku zapadnih zala, ističući da je u pitanju životni ritam i pogrešne vrednosti.

1 KOMENTAR

  1. Milan Gurovic, SNS.
    Drugovi sportski radnici iz komunisticke partije , iz hvaljenog istovcnjackog komunistickog logora.
    Usput-budi-receno – kapitalizam u Srbiju doso iz Rusije i Kine….
    Ludilo.

Comments are closed.