“Javni prevoz bez zastoja, Beograd kao Njujork, napredna tehnologija…”: Šta je sve najavio Goran Vesić

2
Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da grad priprema strategiju kako bi se omogućilo da javni prevoz funkcioniše bez zastoja, saopšteno je iz gradske uprave.

On je, gostujući na Studiju B, objasnio da nova strategija podrazumeva uvođenje novih žutih traka, od kojih će neke u toj funkciji biti 24 sata, a neke samo u špicevima.

Takođe će biti omogućeno da pojedinim ulicama ide samo javni prevoz, po uzoru na Njujork, kao i pokrivanje svih žutih traka kamerama, naveo je Vesić.

Kako je istakao, biće ubrzana i zamena semafora na više od 300 raskrsnica u gradu, semaforima koji će režim rada automatski prilagođavati gustinisaobraćaja i na kojima će tramvaji imati prioritet.

Vesić je najavio da tokom januara stupa na snagu napredna tehnologija koju grad već instalira, a ona će omogućiti da se potpuno eliminiše zaustavljanje bahatih vozača na pešačkim prelazima, žutim traka – čuvena “četiri migavca”.

2 KOMENTARA

  1. Nije Beograd kao Njujork već je Njujork kao Beograd.To mu je bio lapsus.Vesić će dobiti drugarsku(opomenu)kritiku od Vučića.

  2. Ja ne znam zasto vise kukaju na zute, kad je ovaj “peko” zanat kod njih? Sad ne znam zasto i on pljuje po njima, kako mu se ne vrati u lice? Ipak on to i nema, kao i vecina preletaca

Comments are closed.