Janković u otvorenom pismu Vučiću: “Ako nemate plan, Albanci će sve dobiti. Neće ostati ništa ni za Srbe na Kosovu, ni za državnost Srbije…”

5
Foto Nedeljnik

 Nekadašnji zaštitinik građana Saša Janković poručio je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je razumeo poruku koja mu je poslata preko Direktora kancelarije za Kosovo Marka Đurića i preko spotova na režimskim televizijama i dodao da su se isti akteri ranije tako obraćali Oliveru Ivanoviću da bi kasnije Marko Đurić išao na njegov grob da pali sveću.

“Najdobronamernije sam Vas upozorio da Srbiji koja decenijama nema inicijativu, Kosovo ističe iz ruku kao pesak. Ako nemate plan i predlog koji ćete da stavite pred Evropu i Ameriku i nastavite ovako da “pregovarate”, Albancima s Kosova više neće ostati ništa da traže jer će sve već i bez “konačnog rešenja” dobiti. Neće ostati ništa ni za Srbe na Kosovu, ni za državnost Srbije”, napisao je Janković.

On je dodao da na Kosovu više nema ni srpskog sudstva ni telekomunikacija ni mnogo čega drugog, ali zato ima carine i pitao Vučića kako misli da zaštitite sve Srbe, a ne samo svoje, na teritoriji nad kojom nema nikakvu kontrolu, ako zemlje u koje ide da pregovara (i koje su sve odreda priznale Kosovo), ne znaju čak ni šta hoćemo, sem da nećemo ono što Albanci hoće?

“I šta nam takav nedostatak plana nudi, ponovo izolaciju, sankcije, rat? Već smo jednom probali, sa Vladom u kojoj ste bili ministar i nije se dobro završilo. Kakve su šanse da sada pobedimo, ako nemamo definisan cilj? A cilj ne može da bude stalno stanje konflikta, ljudi treba da žive, ekonomija da raste, deca da se radjaju, a da im to odakle su ne bude teret”, pitao je Janković.

“U odgovoru kroz usta Marka Đurića i gebelsovskim spotovima koji se emituju izmedju dva crtana filma za decu, niste ponudili ni jedan argument da grešim, već po običaju samo prazne uvrede i klevete da radim za strance” dodao je nekadašnji ombudsman i ocenio da ništa što se dešava u regionu ne može trajno skrenuti pažnju sa onoga što će biti ishod Vučićevih pregovora o Kosovu.

Janković je dodao da o ovom pitanju više neću iznositi predloge, svestan da oni nemaju podršku ni u vrhu vlasti ni opozicije, te da su uzaludni, ali da Vučiću ne želi ni da na pitanju Kosova doživi debakl, pa zbog toga padne s vlasti, jer bi to bila previsoka cena za Srbiju.

“Prisvojili ste sebi sva prava, i mač i pogaču, odsekli ste svaku ruku ispruženu da pomogne zemlji koja je domovina svih nas podjednako, a okružili se ljudima poput Marka Djurića koji najbolje simbolizuju neznanje, beščašće i bahatost po kojima će ovaj period biti upamćen. Znajte i da će odgovornost za ono što sledi biti samo i isključivo Vaša”, poručio je Saša Janković predsedniku Srbije.

(Beta)

5 KOMENTARA

 1. Za zaljenje si Kalimero koliki si necovek. Zastranio si do imbecilnosti, koliko i Vucic… Zalosno za srpsku naciju.

 2. @Kalimero

  Alo čoveče, isključi Pink, uključi mozak!!!
  Vučić će priznati Kosovo, a glupom narodu će to predstaviti kao veliku pobedu jer će dobiti neke manje ustupke.

  Jednog dana ćeš pričati da si bio lakoveran i da ne možeš da veruješ kakav prevarant je Vučić.

 3. Ovaj Janković ponovo rešio da se bavi politikom i na ovakav pokvareni način se zapadu otvoreno i bezobrazno nidi kao spasilac i rešenje za priznanje Kosova ako NJEGA dovedu na vlast. Šta taj čovek više hoće? Imao je priliku, kandidivao se za predsednika i prošao kao bos po trnju ali mu to nije nikakav nauk, on je umislio da je baš on taj mesija koji će da reš probleme, samo kad bi imao ko da za njega glasa. Čuj ti njega, predsedniku države koji ga je na izborima potukao do nogu, u prvom krugu izbora, on će da šalje otvoreno pismo i da drži lekcije? Ko si bre ti čoveče? Idi radi nešto korisno ili zavuci se u rupu.

  • Kallimero, jesi li pojeo sendivič večeras? Jel bio sa majonezom ili sa krastavcima? Ali zanimljiv vam je taj najnoviji način borbe protiv bilo kakve kritike – totalno mazanje i nipodaštavanje. To je nešto novo, pomalo divlje. Hrabri ste večeras… sakriveni iza tastarure i pseudonima mažete čoveka kome niste do kolena. Bravo i prijatan sendvič!

Comments are closed.