“Jako loše reagujem na uslovljavanja”: Dragan Đilas za novi Nedeljnik o Vuku Jeremiću, Udruženoj opoziciji Srbije, borbi protiv režima, letovanju…

2
Fotografija: Igor Pavićević

Što se tiče uslovljavanja saradnje koje je Vuk Jeremić izneo u prorežimskom glasilu Blic, moram da kažem da na uslovljavanja jako loše reagujem, ali i da smo mi uvek spremni za saradnju sa svima koji su protiv režima i za svoje stavove se bore na demokratski način. Pogledajte na primeru Telekoma i Igora Žeželja koliko je opozicija jaka kada zajedno deluje, rekao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

On je podvukao da je za nastavak saradnje neophodno da se na sastanku Udružene opozicije otvoreno raspravi “nekoliko odluka Narodne stranke koje su zbunjujuće.”

“Od izlaska iz odborničke grupe u Beogradu, preko izjave Vuka Jeremića da nema Udružene opozicije na lokalnom nivou, pa sve do činjenice da je pismo Udružene opozicije Srbije predsednicima svih evropskih parlamenata poslato sa stranačkog mejla dok su sve ostale organizacije i njihovi predsednici stavljeni u cc. Moramo da raščistimo i kako je došlo do snimanja predsednika odborničke grupe u beogradskom parlamentu Nikole Jovanovića. Neophodno je da saznamo ko se poslužio tim udbaškim metodama, kako se čovek zove, da li je to uradio na svoju ruku ili ne, da li je predsednik jednog od odbora Narodne stranke. Ako jeste, da li je zbog tog dela izbačen iz stranke?”, rekao je Đilas za novi Nedeljnik.

“Kad se to bude desilo, možemo da sarađujemo. Do tad ne možemo, jer ne želim da razmišljam da sastanke opozicije, i to što govorim, snima bilo ko osim Gašića i Vučića”, naveo je Đilas.

Ceo intervju u kojem lider Stranke slobode i pravde govori o tome kako je izgradio poslovnu imperiju, kome se (ne) izvinjava, o budućim izborima, ali i o odnosima u opoziciji i Vuku Jeremiću objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 27. avgusta

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

2 KOMENTARA

  1. Оног момента када сте пристали да растурите СзС Ви господине Ђилас сте престали да будете важан политички чимбеник на политичкој сцени Србије. Сами сте себе елиминисали. Сада ћете завршити и идилу са тим врло , бар мени, сумњивим Вуком Јеремићем, и то је то. Остаје да се Лутовац неутралише, на чему се и ради. Бошко Обреадовић је доста израубован изашао из Савеза за Србију и тешко да може да се политички воздигне. Невероватно је да морам да констатујем да је Радуловић сада запежена опозициона фигура, јер је очито конкуренција на опозиционој сцени врло слаба.

  2. A ja jako loše reagujem na Đilasa. Ne kažem da su ostali političari mnogo bolji, to da se razumemo.

Comments are closed.