„Ja tako, ponekad, obučem uniformu i odem da uspostavim mir tamo gde je to potrebno…“: Biković o lažnoj vesti da je „srpski plaćenik u Jermeniji“

0
Foto Igor Pavicevic

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Miloš Biković optužen je na društvenim mrežama da je umešan u konflikt između Jermenije i Azerbejdžana oko spornog regiona u Nagorno-Karabahu gde su od nedelje ponovo eskalirali sukobi, a obe zemlje proglasile ratno stanje.

Biković je na društvenim mrežama proglašen za „srpskog plaćenika u Jermeniji“, agnažovanog od strane ruske plaćeničke vojske „Vagner“.

Na Tviter nalogu turskog sajta derindusunce.org osvanula je Bikovićeva fotografija nastala tokom snimanja filma „Košare“ uz komentar – „Srpski plaćenik Aleksa Đurić viđen je u Jermeniji… Vagner nije daleko“.

A kao „dokaz“, priložena je Bikovićeva fotografija, koja je nastala na snimanju filma.

Biković je na tviteru prokomentarisao objavu turskog sajta koja je potom uklonjena sa Tvitera.

On je naglasio da nema nikakve veze sa sukobom u Nagorno-Karabahu.

„U pauzama snimanja Južnog vetra, reklame i predstave u BDP, ja tako, ponekad, obučem uniformu i odem da uspostavim mir tamo gde je to potrebno“, napisao je ironično Biković.

„Sad ozbiljno, derindusunce.org, ne znam zašto ste okačili sliku sa snimanja filma… Smešno i neozbiljno za jednu vrlo ozbiljnu temu“, napisao je Biković.