“Ja razumem da vi mislite da grejanje može da se uključi na dugme…”: Vesić objasnio zašto nema grejanja u Beogradu

1
Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objasnio je zašto je bilo rečeno da će biti grejanja u Beogradu, a u stvari ga nema.

U četvrtak je održana sednica gradske skupštine na kojoj je odluka o trajanju grejne sezone, odnosno o tome da ona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila, izmenjena, kaže Vesić i dodaje da do sada nijednoj gradskoj vlasti nije palo na pamet da tu odluku menja, iako je, kako kaže, bilo mnogo situacija kada je trebalo to grejanje produžiti.

Na pitanje zašto je tokom prethodnog hladnog talasa grejanje pušteno 7. maja i zašto je trajalo jedan dan, Vesić kaže da je tada naznačeno da se radi o toplim probama. To je, kako kaže, bio jedini način da se to grejanje u Beogradu pusti jer tada nije bila izmenjena odluka o uključivanju grejanja van grejne sezone.

“Toplane su radile kako su mogle, puštene su tople probe čime je bio zaobiđen zakon. Ne možete očekivati niti od jedne toplane da krši zakon”, rekao je Vesić, a preneo B92.

Prema njegovim rečima, sada je ta odluka promenjena i grejanje će se paliti onda kada srednja dnevna temperatura prema prognozi iz prethodnog dana ne bude prelazila 12 stepeni. Nadam se da se to neće dogoditi u julu i avgustu, rekao je Vesić.

Na pitanje zašto onda grejanje u Beogradu nije nastavljeno, kada su već krenule tople probe, Vesić je odgovorio: “Ja razumem da vi mislite da grejanje može da se uključi na dugme… Niko se do sada nije setio da tu odluku promeni. Ovo što mi radimo, ne radi se u većini evropskih gradova. Nije to tako jednosatavno. Radimo maksimalno da izađemo u susret građanima.”

1 KOMENTAR

Comments are closed.