“Ja nisam kabinetski epidemiolog. Kriznom štabu nedostaju komunikolog, psiholog i sociolog…”

2
Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da su kovid bolnice „zatrpane“ pacijentima i da nije vreme za popuštanje mera, ocenivši da ne može ništa da se menja dok situacija ne počne da se smiruje.

On je za list Politika rekao da ima mnogo više zaraženih nego registrovanih i da se neki, najčešće mladi sa lakšom kliničkom slikom, ne javljaju na testiranje, jer neće da budu u samoizolaciji, prenosi N1.

Kako je još naveo, razmišlja se o otvaranju bašti kafića, gde bi važila posebna pravila, na primer da po osobi treba da se odvoji devet kvadratnih metara.

Tiodorović je ocenio i da Kriznom štabu za borbu protiv korone „nedostaju komunikolog, psiholog, sociolog“.

„To se vidi unutar tima, u prenosu informacija i poruka koje se šalju. Komunikolog je bitan jer tačno zna kako bi trebalo komunicirati, jer to ne znaju baš potpuno ni lekari ni političari iz štaba“, rekao je Tiodorovć.

Prema njegovim rečima, bitno je razgovarati sa građanima na terenu i čuti njihovo mišljenje, što on radi jer nije „kabinetski epidemiolog“.

On je ocenio i da je potrebno imati dobru kampanju da bi vakcinacijom bio obuhvaćen veći procenat stanovništva, što je trenutno najslabija karika.

„Mi trenutno imamo četiri-pet spotova s uspešnim glumcima. Treba angažovati i umetnike i sportiste i poznate ličnosti, ali i obične ljude iz naroda. Treba snimiti i mlade ljude, studente, koji su vakcinisani da vide njihovi vršnjaci koji se dvoume“, rekao je Tiodorović.

2 KOMENTARA

  1. Čovek ima nezapošljenog komunikologa psihologa i sociologa pa rešio da ih UDENE u krizni štab.
    Ne oni nam nisu potrebni već veći broj lekara veći broj kovid ambulanti da ne bi u duvanište čekali na poljani po snegu i kiši pregled po tri sata sa TEMPERTURom a ti to ne znaš jer nisi na TERENU.

  2. Ti si najskuplji imunolog, ceo zivot ga skolovali i uzivao privilegije a nikakvo znanje.

Comments are closed.