“Ja ne mislim da se glasovi dobijaju plakanjem…”: Vučić o Đilasovom snimku

1
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da bi pre podneo ostavku nego pristao na formiranje tehničke vlade.

“Ako neko misli kako ću mnogo da se uplašim svih pretnji, ne pada mi na pamet”, kazao je predsednik na konferenciji za medije.

Nekadašnji Zaštitnik građana Saša Janković uputio je ranije danas otvoreno pismo predsedniku Srbije u kome ga upozorava na opasnost od unutrašnjih sukoba u Srbiji i poziva da predloži izglasavanje leks specijalisa kojim će, zbog posledica vanrednog stanja i potrebe da se obezbedi uspeh izbornog procesa, biti odloženi izbori.

“Izglasajte zakon o tehničkoj predizbornoj vladi – od momenta raspisivanja izbora do formiranja vlade, neka svaki ministar ima ko-ministra iz opozicije i neka za svaku odluku trebaju oba potpisa. Ti znaš da ništa ne izmišljam, baš tako je u sličnoj situaciji u Makedoniji sprečeno krvoproliće. I neka to važi i za sve naredne izbore. Naravno, pošto ovo predlažem, izuzimam se iz teoretske mogućnosti da u tome učestvujem”, naveo je Janković.

Govoreći o napadima na decu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa, Vučić je naveo da niko nije napadao njegovu decu dok, kako je naveo, njegovu (Vučićevu) decu jesu napadali lideri opozicionih stranaka.

“Svakodnevno sam i ja i svi meni bliski bili meta najtežih uvreda i najgorih mogućih reči. Ja ne mislim da se glasovi dobijaju plakanjem”, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je ponosan na činjenicu da vladajuća stranka nikada nije dirala tudju decu i da “svaki put kada neko bude dirao bilo čiju decu, prvo će ga on osuditi javno i reći da takvu politiku ne može da vodi ukoliko želi da pripada bilo kakvom poretku u ovoj zemlji”.

Đilas je u nedelju uveče izjavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje “Đilase lopove”, što je uznemirilo njegovu decu, koja su “plakala i tresla se od straha”.

Govoreći o paljenju baklji od strane pripadnika vladajućoj stranci, predsednik je naveo da je veći skup održan je na opštini Stari grad u Beogradu, zbog ukidanja trole 28, i dodao da su “batinali radnike koji su radili svoj posao”.

“Trudili smo se da i tu pokažemo neku vrstu strpljenja”, kazao je Vučić.

On je naveo da, kao predsednik, poistovećuje sve građane i dodao da “nema problem sa udaranjem u šerpe”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Председник пореди неупоредиво, тражећи разумевање за акте лудила под сопственом контролом у некаквој равнотежи насиља, повезујући га са опозицијом, покушавајући да релативизује у својим изјавама, недостојним нормалног човека, очигледан криминал и кршење закона.

Comments are closed.