“Ja bih ipak hteo da kakva-takva svetiljka budem…”: Hit knjiga o Draganu Gagi Nikoliću na poklon uz novi Nedeljnik

0
Naslovna strana knjige koja se dobija na poklon uz Nedeljnik i insert iz filma "Kad budem mrtav i beo"

Nedeljnik i u novom broju koji na kisoke dolazi 15. oktobra čitaocima donosi dva poklona. Novu knjigu iz poklon edicije “Veliki glumci” kao i novi broj Mond diplomatika na srpskom jeziku.

Uz svaki primerak Nedeljnika na kiosku čitaoci će dobiti hit knjigu o Draganu Gagi Nikoliću “Gaga, najveći šmeker Beograda”.

***

“Ja sam kroz čitavu karijeru nastojao da, na neki način, u sebe utkam ono što je pisalo na špici prvog filma u kome sam igrao. A pisalo je: I kad budem mrtav i beo, ja bih ipak hteo da kakva-takva svetiljka budem.“

Ova izjava Dragana Nikolića kojom otvaramo knjigu o njemu bila je izuzetno skromna, tačnije njen autor. Jer, da upotrebim otrcani izraz “kako godine idu, pokazaće se…”, pokazaće se da Dragan Nikolić nije kakva-takva svetiljka već led osvetljenje od ko zna koliko luksova. Baš tako blešti i dobacuje njegova karijera.

I ponovo otrcano “kako godine idu…”, teško da će neko uspeti ono što je uspelo sada već pravom mitu sa beogradskog Crvenog krsta. Da ujedini toliko toga, da bude i Džimi Barka, i Flojd, i onda prosedi šmeker iz kampanja modnog brenda „Pal Zileri“. Onako obožavan od svih. Prepadne se čovek od mogućnosti da redovi koje pišem budu otrcani, da budu prepuni superlativa koji su se upotrebom ishaubovali, ali Dragan Nikolić jeste u opisu lika i dela osoba posuta superlativima. Jer su tu svi sastojci od mangupa sa Krsta do osobe koja na ulici skine kaput i pokloni ga promrzloj sirotinji. A između toga? Između toga je džinovska karijera koja opstaje sama po sebi, pa čak da taj mangup sa Crvenog krsta nije ni poklonio taj kaput anonimnom prosjaku…

Dragan Nikolić je bio fantastičan glumac. Ali Dragan Nikolić nikad nije bio samo fantastičan glumac. Sada, posle nekoliko godina od njegovog odlaska, sasvim je jasno da je Dragan simbol Beograda, ikona Beograda, i na to će nas podsećati ne samo uloge već i gradski murali sa njegovim likom i legende o njemu koje se uvećavaju i umnožavaju

*Odlomak iz hit knjige koja se dobija na poklon uz Nedeljnik

***

Nedeljnik i u novom broju od 15. oktobra donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Mond diplomatik na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 15. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Gagi Nikoliću, a u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.