Izvinjenje rektorke: Novi rok za odluku o doktoratu Siniše Malog je 22. novembar

1
Foto: Igor Pavićević

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da je zbog previda u tumačenju propisa nepohodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra. Rektorka se izvinila studentima i javnosti za ovaj previd.

Ona je navela i da je 22. novembar rok zbog potrebe da se ispoštuje rok od 15 dana za podnošenje žalbe na nedavnu odluku FON-a kojom je Siniši Malom izrečena javna osuda.

Rektorka je u pisanoj izjavi navela da su 30. oktobra obavešteni svi koji su u nastavnom ili naučnom zvanju zaposleni na Univerzitetu da do 11. novembra mogu da dostave rektorki inicijative za ulaganje žalbe na Odluku Naučno-nastavnog veća FON-a.

Rok za ulaganje žalbe Odboru za profesionalnu etiku je 13. novembar.

“Iz navedenih razloga neophodno je produžiti rok koji je dogovoren sa studentima, do 22. novembra 2019. godine. Kako je došlo do previda u tumačenju propisa, onemogućeno je poštovanje roka od 4. novembra. Upućujem izvinjenje studentima i javnosti za učinjeni previd”, navela je rektorka.

Ona je takođe istakla da će danas biti održan konsultativni sastanak Odbora za profesionalnu etiku na kojem će se utvrditi činjenično stanje i dogovoriti dalji koraci oko utvrđivanja eventualne akademske nečestitosti u izradi sporne doktorske disertacije.

Posle isticanja roka za žalbu na odluku Naučno-nastavnog veća FON, a na osnovu celokupne dokumentacije kojom raspolaže, Odbor će konačnu odluku doneti do 22. novembra.

Izražavajući žaljenje što je produžen rok, Ivanka Popović je rekla da veruje da će zajedno dočekati novi rok za donošenje odluke o eventualnoj akademskoj nečestitosti u izradi doktorske disertacije Siniše Malog.

“Univerzitet u Beogradu je odlučan u svojoj nameri da sva otvorena pitanja koja su u njegovoj nadležnosti, razreši i da svojim delovanjem obavlja funkciju univerziteta od nacionalnog značaja sa svom odgovornošću koja ta odrednica nosi”, navela je Ivanka Popović.

1 KOMENTAR

  1. Онако докторсаки настројен Синиша Мали, за ово време оспоравања оригиналности доктората, могао је да уради други. Један министар Шри Ланке имао је седам доктората, што би фалило Малом да има један и ако остане плагијат као оригинал, на чему се ради, имао би два. Дајем му предлог теме доктората да развије “швајцарски” модел ала “српски” модел усклађивања пензија за услове у Србији. За ментора нека ангажује проф. Карапанџу. Касније могао би да га прода негде на истоку.

Comments are closed.