“Izvinjavam se profesoru Radovanoviću. Desila se jedna moja nesmotrena rečenica. Nisam želeo da ga povredim, njega najviše poštujem…”

0
Foto Nedeljnik

Epidemilog Predrag Kon izvinio se javno kolegi profesoru Zoranu Radovanoviću zbog, kako je rekao, jedne nesmotrene rečenice u objavi na Fejsbuk profilu.

“Izvinjavam se, i ovako javno, ako je profesor moje reči shvatio lično, nisam hteo da ga povredim”, rekao je Kon na TV Prva.

Kon je rekao i da je profesor Zoran Radovanović njegov učitelj i da ne postoji čovek u epidemiologiji kog više poštuje.

“Nisam ušao sa njim u polemiku. Podaci su takvi kakvi jesu, o tome ne mogu da diskutujem, naročito ne javno. Ja sam reagovao u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja. Slušam svaku reč koju profesor izgovori”, objasnio je Kon.

Na pitanje zašto ima potrebu da reaguje na anonimne komentare u javnosti i na društevenim mrežama, Kon je rekao da je to u njegovoj prirodu.

“Ako ne odgovorim, na taj način izgleda kao da se povlačim pred potpunim glupostima, a to sebi ne mogu da dozvolim. Ako neko priča potpune nebuloze, ja njega potpuno isključim iz personalnog, samo kažem da postoje i takvi ljudi”, rekao je Kon.