“Izvini, mili, moraćeš da se igraš sam…”: Sergej Trifunović o bojkotu izbora na opozicionom skupu

2
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)/Arhiva

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da u politiku nije ušao da bi se “igrao” sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, već da bi ga poslao na “đubrište istorije”.

“Izvini, mili, što te vraćamo u period života iz kojeg vučeš najveće traume, ali opet ćeš morati, dete moje, da se igraš sam. To je tužno. Idi kući i izvuci svoje krpene lutke, ali ovog puta bez nas u teatru apsurda u koji želiš da nas smestiš”, kazao je Trifunović.

Rekao je da bojkot izbora ne predstavlja povlačenje i dodao da će opozicija “tek cepati cipele” kako bi pokazala narodu da ne treba da pristane na poniženje “jer dostojanstvo i sloboda nemaju cenu”.

Naveo je da je “zahvalan na ponudama” koje je navodno dobio od vlasti i dodao da Vučić treba “da shvati da neće da se igra ni za cenzus, ni za 500.000 evra, niti da bude Dačić na mestu Dačića”.

“Zašto ne učestvujemo u tvojim predstavama? Nalazimo se u zgradi starog Doma sindkata, danas su sindikati uništeni, radnici poniženi i obestrpavljeni. Preko puta je Dom omladine, a vi omladinu terate iz zemlje i mrzite decu”, dodao je on.

Trifunović je svoj stav obrazlažio time da državu vode “seljačine i korumpirane pijavice”.

“Nećemo da se igramo zato što se opljačkali sve, ali vam dostojanstvo ne damo. Integritet nema cenu, slobodni smo građani. Aco, sloboda nema cenu. Ne pristajemo da mislimo da su čemer, nesreća i siromaštvo naša sudbina”, kazao je Trufunović.

Opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim je održana i protestna šetnja do zgrade Radio-televizije Srbije.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Koju bandu? Ovu na vlasti, da! Sve je njihovo, sve mogu, sve im je dozvoljeno, mi smo država u kojoj Zakoni važe za siromašne, gde svi na vlasti kradu, a o tome se ćuti, gde je narodu uteran strah u kosti, gde tuđe žene moraju da budu na “raspolaganju” ovima na vlasti inače…, gde se hapse oni koji govore istinu… Mi smo propala zemlja sa ljudima koji su na vlasti nismo ni zemlja nego smetlište.

  2. Ajme majko to vise niko ne smiri tu razularenu bandu pazite što radite jel nam nije dosta ratova

Comments are closed.