“Izostanak Zagorke Dolovac u javnosti je upadljiv, a nekada i sasvim neprihvatljiv…”: Zamenik republičkog javnog tužioca o koleginici

0
Foto: Profimedia

Zamenik republičkog javnog tužioca Goran Ilić rekao je za dnevni list Politika da bi, da je u prilici da uputi savet republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac, rekao da treba lično da objasni stav tužilaštva, kada je to u javnom interesu, jer izostanak objašnjenja dovodi do tenzija.

“Izostanak javnog objašnjenja neretko dovodi do tenzija u društvu i dodatno urušava autoritet tužilaštva”, ocenio je Ilić, a preneo N1.

On je rekao da mora da razočara novinara jer nema potpuni uvid u rad republičke tužiteljke Dolovac.

“Sa druge strane, saglasan sam da je njen izostanak iz javnosti upadljiv, a nekada i sasvim neprihvatljiv, jer se nije oglašavala čak ni kada je bilo neophodno da javnosti objasni stav tužilaštva o nekom važnom pitanju ili u pogledu nekog važnog predmeta”, rekao je Ilić.

Govoreći o podnošenju krivične prijave protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, Ilić je rekao da mu je iz medija poznato da je u predmetu protiv Predraga Koluvije u toku istraga i da je više osoba u pritvoru.

“Nadležno tužilaštvo je za svaku osobu koju je postojala sumnja da ima vezu sa slučajem pokrenulo postupak. Za sve ostale, pa i brata predsednika, prema stavu tužilaštva, ne postoji sumnja da imaju bilo kakvu ulogu u ovom predmetu”, rekao je Ilić.

Samo podnošenje krivične prijave protiv predsednika i njegovog brata ocenjuje kao pravno problematično i dodaje da mu se čini da je ona podneta “da se ukloni sumnja u delu javnosti oko koga je okrivljeni zvao posle hapšenja”.