“Iznenađujuća vest, odmah danas imam razgovor sa njim…”: Vučić o specijalnom izaslaniku SAD za dijalog Beograda i Prištine

0
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za njega iznenađujuća vest odluka američkog predsednika da imenuje aktuelnog američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog predsedničkog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine i najavio da će u toku dana imati telefonski razgovor sa njim, preneo je N1.

Nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste u Beogradu, Vučić je rekao da se pregovori Beograda i Prištine već odvijaju pod okriljem Evropske unije i da je specijalni izaslanik bio Metju Palmer.

“Američki predsednik Donald Tramp je sada postavio novog čoveka i ja odmah danas imam razgovor sa Grenelom. On je, naravno, ozbiljan čovek od poverenja Trampa i videćemo u kojem će smeru to da ide”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija “ne izražava nezadovoljstvo” dijalogom pod okriljem EU.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je Ričarda Grenela, aktuelnog američkog ambasadora u Nemačkoj, za specijalnog predsedničkog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine, saopšteno je iz Bele kuće.