Izložba Roksande Ilinčić „The Poetry of Colour“ ekskluzivno predstavljena u Beogradu

0
Foto: Sever Zolak

„The Poetry of Colour” (Poezija boja), modna izložba čuvene srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Londonu, otvorena je sinoć u izložbenom prostoru kompanije Belgrade Waterfront. U okviru izložbe, koja je realizovana uz podršku The Residences at The St. Regis Belgrade i Kule Beograd, Roksanda je predstavila modele iz svojih kolekcija proleće/leto 2019, pre-fall 2019 i jesen/zima 2019, koje je dizajnerka lično odabrala posebno za ovu priliku. Otvaranje izložbe obeležio je i početak saradnje Roksande Ilinčić i Fondacije Novak Đoković pružanjem podrške dizajnerke projektu „Školice života“. U okviru ovog projekta Fondacija gradi i renovira predškolske ustanove u ekonomski manje razvijenim oblastima, kako bi deca koja žive u ovim okruženjima imala što bolje mogućnosti da se razviju u samouverene, sigurne i uspešne pojedince.

„Izuzetno smo ponosni što je izložba Roksande Ilinčić realizovana uz podršku brenda St. Regis. Sa tradicijom dugom više od veka, ovaj brend sa čuvenim njujorškim nasleđem, poznat je i po svojoj ljubavi prema umetnosti i dizajnu i veliko nam zadovoljstvo što tu atmosferu sada donosimo i u Beograd.  Širom sveta, St. Regis je uvek negovao neraskidive veze sa umetničkim krugovima, kreirajući izuzetne saradnje sa poznatim umetnicima, dizajnerima i stvaraocima, po čemu se izdvojio u odnosu na druge rezidencijalne brendove. Tu tradiciju nastavljamo i u Srbiji, kroz The Residences at The St. Regis Belgrade, izuzetnom izložbom izvanredne Roksande Ilinčić“, rekao je generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront Nikola Nedeljković.

„Beograd je grad koji je inspirisao mnoge moje kolekcije i posebno moju ljubav prema bojama“, istakla je Roksanda Ilinčić. „Izložba ‘The Poetry of Colour’ zapravo je moj lični izbor modela, predstavljenih u okviru jedinstvene instalacije koju sam osmislila specijalno za ovu priliku i kao podršku Fondaciji Novak Đoković. Želela sam da istražim ogromne mogućnosti ove impresivne istorijske građevine u kojoj predstavljamo izložbu, ukrašenu cvećem koje me podseća na Srbiju i moju večitu inspiraciju – boje”.

„Velika mi je čast što nastavljam sa humanitarnim radom ovde u Beogradu, ovoga puta podrškom projektu „Školice života“ koji sprovodi Fondacija Novak Đoković. Za mene su osnaživanje dece i podrška u nezi, razvoju i obrazovanju naredne generacije ključni za postavljanje temelja naše budućnosti. Raduje me što sam u prilici da učestvujem u tome ovom divnom prilikom, u gradu u kom sam odrasla i bila inspirisana da ostvarim svoje snove i uverenja. Nadam se da ćemo, podržavanjem ovog važnog cilja, pomoći deci da sanjaju isto tako velike snove, da veruju u sebe i da postanu sve ono za čim teže”. 

Izložba „The Poetry of Colour“ Roksande Ilinčić biće otvorena za posetioce 28. i 29. maja u izložbenom prostoru Belgrade Waterfront-a, Karađorđeva 48, u periodu od 10 do 22 časa.