Izložba glamuroznih oldtajmera u okviru manifestacije „24 sata elegancije“

  1

  Belgrade Waterfront će po treći put biti domaćin izložbe „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019“, na kojoj će najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari automobila predstaviti svoje oldtajmere. Kvart, plato iza Prodajnog centra Belgrade Waterfront-a u subotu 7. septembra od 12 časova iove godine će okupitibisere automobilske industrije, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

  Ljubitelji luksuznih četvorotočkaša moći će da se upoznaju sa radom srpskog dizajnera svetskog renomea Marka Lukovića i njegove klase studenata. Ovom prilikom, posetioci će se podsetiti i  nezaboravnih trenutaka Beogradske trke formula iz 1939. godine, koja ove godine slavi 80. godina.

  Povodom ovog jubileja, u zgradu Prodajnog centra Belgrade Waterfront-a (Karađorđeva 48) direktno iz muzeja Nuvolari iz Mantove, stiže originalni pehar koji je Tacio Nuvolari (Tazio Nuvolari) osvojio na Grand Prix trci u Beogradu 1939. godine. Ovaj vredni eksponat, koji je lično kralj Petar II Karađorđević dodelio pobedniku Taciu Novulariju, biće izložen tokom čitave manifestacije.

  Istog dana u popodnevnim časovima, u Prodajnom centru Belgrade Waterfront-a biće predstavljeni i najprestižniji svetski brendovi, u okviru „Salona Izuzetnosti – Salon of Excellence“. U okviru ove manifestacije predstaviće se prestižne kuće elegancije, poput brendova Edward Sexton, Gaziano & Girling, Blackbirdfield i drugi, a od 17 časova biće dodeljena priznanja „Belgrade Waterfront Concours d’Elegance 2019“.

  Deveta po redu manifestacija „24 sata elegancije“ održava se od 6. do 8. septembra u Beogradu. Manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Belgrade Waterfront, Generali i Jaguar, Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

  1 KOMENTAR

  1. Nije naravno lično kralj Petar II uručio pehar jer nije niko iz kraljevske porodice prisustvovao ni trci tokom dana ni večernjem prijemu u Auto klubu kada su nagrade uručene. Razlog je izbijanje rata dva dana pre toga. Pehar je nosio njegovo ime pošto je on bio i pokrovitelj trke a i održana je u čast njegovog 16. rodjendana.

  Comments are closed.