Izjava glumice o kojoj se priča: “Moja ćerka mora da zna da je žensko, mora da zaćuti kada treba jer onda može da opstane brak…”

14
screenshot/youtube

Javne ličnosti u Srbiji izjavljuju svakakve stvari. Često nesmotrene izjave izazovu lavinu na društvenim mrežama.

Ponekad su to, zapravo najčešće, samo lapsusi, koji nisu vredni pažnje.

A ponekad su to izjave koje, ipak, pokazuju u najmanju ruku, problematične poglede na život. U ovom slučaju na položaj žena u društvu i porodici.

A onda to nije samo pitanje iz domena “šta se radi na estradi”, već mnogo ozbiljniji fenomen.

Tako je u slučaju izjave glumice Mirke Vasiljević. Ona je rekla za svoju ćerku da “mora da zna da je žensko”.

A šta to znači?

“Mora da zna da je žensko, a to podrazumeva da zna da zaćuti kada treba, jer mi treba mudro da naučimo da ćutimo, jer onda može da opstane i brak, onda možete da dobijete šta god hoćete, ali malo da sačekate. S druge strane, da kao žensko bude dama, da se ne ponaša onako kako dami ne priliči. Da, jednostavno, bude pravična kroz život i da bude srećna”, izjava je Mirke Vasiljević koja se prepričava.

Malo je reći da je ovom izjavom otvorila pitanje položaja žene u porodici…

14 KOMENTARA

  1. Pa ona je samo cutala i radjala decu a muz po kafanama. Ako je zena nezadovoljna, svakako da ne treba da cuti.

  2. Ova mlada dama je apsolutno stvari postavila na pravi nacin i dala veoma koristan i pametan savet svim ostalim mladim damama a da pritom nikako nije ponizila meni jako respektovani i voljeni zenski rod. Izgleda da ima nade za porodicu u buducnosti. Bravo devojko!

  3. Ako je Mirka ovom izjavom otvorila temu o polozaju zene u drustvu onda to dosta govori o drustvu. Mirka je verovatno trebala da cuti i ne kaze nista jer to je izgleda najbolje, ovako je deca i babe prozivaju kako vaspitana cerku kako ne treba. Ona je glumica, zena, majka nekompromitovana ja na licnosti.

  4. Ja ne znam da ćutim, ali bolje bi bilo da jesam, ponekad 🙂 Savremene žene muškarca gledaju kao neprijatelja, a ne partnera. Kad imate sina I ćerku lako ćete da budete objektivni kada razmišljate o ovome. Nije svaki trenutak dobar da se ulazi u raspravu, a I žene I muškarci zaslužuju da imaju partnera koji ih voli i razume. Mirka je mudra mlada žena, majka, umetnica, svaka joj čast.

  5. Mirka nam nudi ” vrhunsku zensku hipokriziju” kao formulu uspjeha u braku! “Vratija se Sime (muz!), di je bija, da je bija, dobro mu je bija…”

  6. Велики део *ових* што се саблажњавају, више ћуте, него што говоре, у својој кући. На папиру су *јаке*, ту је све могуће

  7. Mirka svaka cast! Da imas vise istomisljenica zivot bi bio mnogo laksi. Feministkinje su ga i upropastile

Comments are closed.